Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję dobrego hostingu który posiada:

- Przydział 2-8gb ram,

- Brak limitu slotów,

- API itemshop i bardzo ważne -itemshop w pluginie, taki jak np. ma lvlup pro - MC-shop z tabliczką.

- Możliwość wgrania własnego silnika

- Pełny dostęp do FTP i ew. może być też MySQL, lecz raczej wszystko zapisywać będę na serwerze,

- W miarę niska cena, jak na 2 gb na miesiąc to tak ok. 30-40 zł,

Myślę, że coś znajdziecie, głównie szukałem dobrego itemshopu pod api pukawki, lecz żadnego dobrego nie znalazłem. Najlepszy był właśnie ten z lvlup pro, lecz zamierzam jeszcze rozmyślić się nad inną propozycją. Co proponujecie?

Opublikowano

I rowniez popieram kolege wyzej szukasz hostingu w wymagasz jakbys chcial miec cala wlasna maszyne za wybrana cene i z wybranymi opcjami .Najtaniej i najlepiej jest wszystko na pukawce, i cena tam za brak limitow to 30 zl, nie znajdziesz histongu w lepszej cenie co bedzie mial wszystko to co piszesz, pukawka przeciez ma brak limitu ramu, procesora i slotow dostepny , ItemShop jest rowniez w panelu i itemshop w pluginie mozna chyba nawet samemu napisac, ewentualnie mozna sie spytac oblusgi technicznej czy by mogli cos takiego zrobic i rowniez masz pelny dostep do ftp itp. NWM wgl czego oczekujesz wiecej, reszta hostingow jest slabsza pod przynajmniej jednym wzgledem, czy to maszyn, czy to cen, czy dostepow badz ofert

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Chodziło mi głównie o to, aby wyszukać hosting z API sms i sklepem w pluginie, lecz innym, niż lvlup lub pukawka. Sam dodatków na serwer takich nie potrafię napisać, jedynie na stronie www, dlatego szukałem gotowca aby go ewentualnie edytować. Myślę, że temat można zamknąć skoro (prawdopodobnie) lepszego hostingu nie ma (lub nie znajdę). Pomyślę nad wyborem i sprawdzę, który hosting oferuje mi coś lepszego.

Opublikowano

Myślę że dobrym wyborem będzie Enderchest.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Osobiście polecam ci enderchest, nie jest może najlepszy ale ceny i serwery mają spoko, czasami mają problemy z serwerami ale błędy naprawiają dosyć szybko.

Jest tam itemshop ze wszystkimi płatnościami lecz pieniądze trafiają na twoje konto w enderchescie.

Jeśli chcesz na tym serwerze zarabiać polecam ci stronę sklep-minecraft.pl opcja single kosztuje 7.50, posiadają własny plugin łatwy w konfiguracji, ogólnie wszystko jest łatwe do skonfigurowania.

Opublikowano

Najlepszym według mnie hostingiem jest lvlup. Jeżeli chcesz mało płacić kup VPS 4 gb EU cena to 20 zł. Po zakupie tego serwera virtualnego masz możliwość wgrania plików minecraft, ts3, strony internetowej. Lvlup ma także API do płatności SMS przy użyciu portfela hostigowego dlatego możesz dzięki temu zrobić itemshop na stronie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W sumie to jest  kwestia co wolisz. Najwięcej tutaj widać propozycji co do hostingów typowo do serwerów minecraft - pukawka i lvlup. Ale możesz także popatrzyć za serwerami VPS, ale jednak wybór - wszystko gotowe, ale z pewnymi ograniczeniami, bądz nic ale bez ograniczeń. I też cenami się różnią.

Opublikowano

TitanAxe.com

Masz tam wszystko co chcesz, możliwość instalacji paczek serwerowych pod typ serwera jaki Ciebie interesuje(albo samodzielnego wgrywania pluginów), bardzo łatwe tworzenie itemshopu serwera(kilka kliknięć, masz całe tworzenie i dodawanie elementów graficznie przez interfejs, który jest dobrze rozbudowany i to Ty decydujesz jak ma wyglądać Twoja strona i nie masz nic narzuconego) Pozatym można przetestować serwer za darmo, oferują taką opcje i nie oszukują jak np EnderChest, gdzie "goły" serwer zużywa tam 1GB ramu czy podobną ilośc, u nich jest to tylko 400mb, wiem bo sprawdzałem z ciekawości kiedyś jak dostałem darmowy serwer do testowania i tak u nich zostałem, mam tam serwerek kilka miesiecy i polecam :) 

CAMDNAx.png

Opublikowano

Polecam ci hosting EnderChest.pl lub HostAndPlay.pl(To jest to samo co Enderchest.pl) 

Enderchest ma dobre ceny i można kupić domenę za .pl za 69.99 (70.00 zł) domenda .net kosztuje ok.90 zł/rocznie !!! Wybierz Enderchest to dobry wybór !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...